NETWORK SİSTEMLERİ
SCR Teknolojik Çözümler müşterilerinin ihtiyaçları doğrultusunda mevcut haberleşme altyapısına entegre biçimde çalışacak uygun maliyetli, esnek ve uçtan uca yedekli network hizmetleri sunar.
Üstlendiği projeler, Santral Sistemleri, Transmisyon (Fiber Optik, Radio-Link) ve DSL teknolojilerinin birbirlerine yakınsamasıyla oluşan katma değeri yüksek çözümlerdir. Müşteri isteklerini doğru analiz etmek ve mevcut network altyapısıyla uyumlu çalışacak hizmetler sunabilmek için gerekli keşif çalışmaları yapılarak uzman teknik kadronun görüşleri alınır. Titizlikle yapılan bu çalışmalar sonucunda ulaşılan proje gereksinimleri, proje kapsamına temel oluşturur.
Müşterilerimizin tüm beklentilerini karşılayacak şekilde tasarlanan network altyapısı oluşturulurken özellikle genişlemeye müsait, hat ve sistem yedekliliğine sahip, ekonomik çözümler olmasına özen gösterilir.
Uygulamaların tamamında müşterilerimizin iş verimliliğini olumsuz etkileyecek durumları ortadan kaldırmak ve ileride oluşabilecek tekrar eden maliyetlerin önüne geçebilmek için yüksek performanslı, tüm kalite belgelerine sahip doğru ürünler tercih edilir.
Devreye alınan network sistemlerinin müşterilerimizden gelen talep doğrultusunda herhangi bir servis kesintisine mahal vermeyecek şekilde bakımı yapılarak, alarmlar, performans hataları ve mevcut bütün defectler detaylı olarak incelenir. Teknik incelemeler sonucunda öngörülen kesinti riskleri ve sistemin kararsız çalışmasına neden olacak performans hataları analiz edilerek kurulu networkde gerekli önlemler proaktif biçimde alınıp istenen kart ve sistem yedeği oluşturulur.
SCR Teknolojik Çözümler, üstlendiği tüm projelerde güçlü teknik kadrosu ve profesyonel proje yöneticileri ile proje yaşam döngüsü boyunca oluşacak tüm müşteri ihtiyaçlarına hızlı ve etkin çözümler üretir.
Network Nedir?
Kullanıcıların, bilgisayar sistemindeki donanım ve yazılım kaynaklarını paylaşmalarını sağlayan sistemlerdir. Network yapısını temel olarak;
– Network altyapısı
– Aktif cihazlar
Network Altyapısı Nedir?
Network altyapısı, bilgisayarları birbirine bağlayan,
– Kablolar
– Kabinler
– Paneller
– Prizler
– Kablo kanalları
gibi pasif bileşenleri içerir.
Aktif Cihazlar Nelerdir?
Aktif Cihazlar, network altyapısı üzerinde iletişimi sağlayan elektronik cihazlardır.
Bu cihazlar,
– Bilgisayarlar (sunucu, istemci vs.) ve bunlar üzerinde çalışan yazılımlar (e-posta sunucusu, web sunucu, dns sunucu vs.)
– Hub / Switch / router / firewall gibi ağ trafiğini yöneten cihazlar
– Print server gibi ağ üzerinde bir donanımı ya da hizmeti kullanıcılara ulaştıran cihazlar
– Kablosuz ağ cihazları
gibi cihazlardır. Network üzerinde iletişim, yetkilendirme, paylaşım, güvenlik bu cihazlar ve üzerlerinde çalışan yazılımlar ile sağlanır.
Hub
Hub’in görevi kendisine ulasan sinyalleri alıp yine kendisine bağlı olan ağ ekipmanlarına dağıtmaktır. Hub bu işlem sırasında bir tekrarlayıcı görevi görür ve sinyali güçlendirir.
Switch
Switch’ler daha kompleks ve daha verimli hublardir. Portlari arasında direk kanal oluşturma yeteneği vardır. Ağ performansını arttırır.
Router
Bir ağ aktif donanımı olarak da router yönlendirme işlemi yapar. Ağdaki bilgisayarların yönlerini bulmalarına kılavuzluk eder.
Firewall
Firewall tek bilgisayarınıza veya yerel ağınıza internet ten veya diğer ağlardan erişimi i kısıtlayıp bilgisayarınızın veya yerel ağınızın internet ten veya diğer ağlardan gelecek saldırılara karşı koruyan bir bilgisayar ve üzerindeki yazılıma verilen genel addır.
Kurulum Hizmetleri
– Network yapısının projelendirilmesi
– Kablo kanallarının, prizlerin, Network kablolarının (UTP, Fiber Optik vs.), elektrik altyapısının montajı
– Network cihazlarının, kabinlerin, panellerin montajı
– Network cihazlarının kurulumu, ayarlanması, çalıştırılması
– Network sunucu işletim sitemleri kurulumu (Windows NT, Windows 2000, Windows 2003 Server gibi)
– Network ve Internet hizmetlerinin kurulumu (aktif directory, dns, web server, exchange server, SQL server gibi hizmetlerin kurulması)
– Network ve Internet hizmetlerinin ayarlanması, düzenlenmesi (Kullanıcı yetkilendirme; dosya, yazıcı vs. kaynakların paylaştırılması vb.